fredag 26 februari 2010

I väntan på våren

Hejsan alla goa vänner!

Idag är det åter veckans bästa dag- fredag. Sista lediga vardagen på detta års sportlov. På måndag drar skolorna igång igen efter välbehövlig vila.
Har haft ett mysigt besök av en av de andra Nordljushomerepresentanterna här i Uppsala. Vi har fikat, ätit en god lunch tillsammans och pratat och pratat. Självklart har vi gett varandra massor av vårinspiration och tittat på en del av alla vårnyheterna som kommer att finnas på våra visningsbord.
För att även ge er lite vårinspiration i slaskvädret (efterlängtat- trodde aldrig jag skulle säga det men i år längtar jag efter galonisar och gummistövlar) så kommer här lite härliga bilder. Bl.a med ett nytt danskat klädmärke som snart kommer in till oss med helt ljuvliga koftor (skulle kunna bo i en under alla kyliga sommmarkvällar- så snygga!), matcha dem gärna med några av de populära Bellarina sjalarna från soliga Califonien (helt otroligt populära), runt halsen ett snyggt halsband från Våga i vackert rosa med rosberlock för 269:- eller något av alla de vackra Baglady (299:-) armbanden som finns inne nu.
Sedan är det bara att tända ett underbart doftljus med doft från provencalska ros trädgårdar så håller vi även myggen borta (de längtar jag INTE efter) så har ni era vår och sommarkvällar klara.

Ha en riktigt skön helg

Kram Tessan






tisdag 23 februari 2010

En ängel i rummet

Halloj!

Idag tänkte jag bjuda er på en bildkavakad av änglar, änglar och åter änglar. Ni som har följt min blogg ett tag har säkert sett tidigare mina änglar i olika former. Har samlat på dem ett tag nu och kan inte sluta även om jag på den senare tiden har försökt tona ner samlandet lite grann. Jag tycker de är allt för underbara!
Har ni tänkt på vilka härliga, spännande och intressanta ansiktsuttryck de har. Snacka om att förmedla olika känslor precis som oss människor. Änglar har haft en stor betydelse för många av oss i våra liv Vem vill inte ha en skyddsängel vid sin sida? Jag tycker också om det vackra och ofta sköra i en ängel. De är så ljuvliga!

Må så gott och ha ett riktigt härligt sportlov (för de som nu har det denna vecka)

kram tessan













onsdag 17 februari 2010

Längtar till våren och nya boken

Hej alla vänner!

Sitter här hemma idag och studerar och är nu riktigt urless på all snö. Nä nu får gärna lite värme komma och snön smälta bort. Längtar så mycket efter alla härliga vårpasteller och det gröna. Jag hoppas verkligen att ni har sett Anettes wwww.lantliv.blogspot.com härliga bokprojekt som är på gång. Det verkar bli en helt underbar bok med massor av härlig inspiration med mycket bilder. Redan nu kan du förhandsboka boken genom oss på Nordljushome (maila mig om du är intresserad). Den kommer att kosta 450:- och kommer i maj. Här hemma kommer den få sin givna plats brevid boken Romantiska hem & Inspiration i vitt och den kommer att bläddras i många, många gånger.

ha en bra fortsatt vecka

kram tessan



fredag 12 februari 2010

Härliga fredag!

Hejsan alla goa vänner!

Härliga fredag! Jag älskar denna dag i veckan. Mys och åter mys efter arbetsveckan.
Denna vecka har vi också kalast en hel del och än är det inte slut. Mina älskade barn har fyllt år (dagarna efter varandra). Stora killen blev 16 år! (jisses:))och den lilla blev 7år (inte så liten längre...). Ett stort GRATTIS till mina älsklingspojkar. LOVE YOU!

Imorgon kommer första delen av släkten hit för kalas och på söndag har sjuåringen bjudit in klassen till fika och lekar.

Så nu förstår ni säkert varför det har blivit så mycket bakande den sista tiden...

Igår när jag tittade ut såg jag den underbara solen som jag längtar så efter. Snälla kom tillbaka snart! Våren är min absoluta älsklingsårstid. Då går jag bara runt och njuter. I brist på sol idag så får ni istället se vårens nya smycken från Våga i härliga krispiga och fräscha färger. De är så snygga! Alla smycken som visas här kan ni beställa genom mig det är bara att maila.

ha en underbar helg kram tessan

Halsband i rosa el. vit 269:- 80 cm
Berlock i flera färger 89:-
Armband i flera färger 299:-
Örhängen Vintage pearl 199:-
Underbart halsband med ängel i färgen smokey 239:- 80 cm

måndag 8 februari 2010

Trött men lycklig

Hejsan alla goa vänner!

Vilken härlig helg jag har haft! I lördags tog jag tåget till Stockholm för att möta upp mina tre systrar där. Vi började med att inta en god lunch med lite wraps och gott kaffe för att sedan bege oss till Intiman. Väl där såg vi en rolig fars som hette



Mycket förväxlingar blev det på plastikkirugi kliniken. Bra skådespelare som Petra Nielsen, Ruben Salamander m.fl

Efter det drack vi några riktigt goda fördrinkar för att sedan bege oss till den italienska resturangen Porto Fino



De hade underbart god mat, vacker inredning och allt var toppen. På toaletten var doftljusen tända och varje gäst tog sin egen lilla handduk och torkade händerna med. Det är service det!

Kvällen slutade hemma hos ena syrran där vi åt ostbricka, drack vin och satt och snacka fram till 05.30 på morgon såååå trött men lyclig efter en urtrevlig helg. Tack kära systrar!

På tåget hem köpte jag nya nummret av Lantliv med urhärliga bilder från Nina och Tore Hartmans underbara hus. Kolla in bl.a deras badrum. Wow!




Ha en riktigt bra vecka kram Tessan

onsdag 3 februari 2010

Ett nytt märke har fötts

Hallihallå! Hur har ni det i snöyran? Har ni blåst bort? Har ännu en dag för studier idag med en liten kille hemma så vi varvar läsning av skolböcker med att spela monopol. Sedan väntar två jobbdagar innan det blir fredag igen. Denna helg ska det bära av till Stockholm (om nu tågen går...) för att få se den julklapp jag fick. Jag och mina tre systrar fick nämligen en varsin teaterbiljett till "Panik på kliniken" på Intiman. Efter föreställningen hade vi tänkt gå ut och äta och då gärna italienskt. Om någon har något bra tips så skriv gärna en kommentar.
Tänkte också berätta om den fantastiska nyhet vi har i vår hos oss på Nordljushome. I vår (maj) kommer vårt nya, egna inredningsmärke komma till oss i butik och ute på partyn. Märket heter Esprit du Nord och kommer innehålla mycket vackert till ditt hem bl.a plädar, lampor, ljusstakar, glaskupor mm.
Idag visar jag lite bilder på vad som komma skall....

Se och njut

kram tessan




måndag 1 februari 2010

En helg i bakandets tecken

Hejsan! Idag bjuder jag er på smaskiga bilder från helgens bakande. Vi är nämligen på väg mot " det stora familjefirandet " där 3 av 4 familjemedlemmar fyller år, så det brukar gå åt en del kakor då. I år blev baket extra roligt då jag använde mig av Leilas fantastiska recept, den härliga rosformen från Nordic Ware (fantastisk att baka i, fungerade otroligt bra) och våra härliga vårnyheter från Rice som pastellfärgade silikon slickepottar, färgglada muffinsformar och deras nya sprits med utbytbara tyllar. Så roligt att baka när man har lite nya redskap i härliga vårfärger. Stod hela dagen igår i köket och baka. Jag tycker det är väldigt roligt att baka och när jag väl har dragit fram allting så är det lika bra att köra på.
Annars så sitter jag idag hemma och pluggar. Jag läser Digital text i lärande,undervisning och kommunikation på halvtid. Så intressant att få lära sig mer om hur alla dessa nya medier och kommunikationsformer fungerar. Tyvärr är det inte så lätt att fokusera idag på läsningen då tonåringen har hemstudiedag med musiken på högsta volym och den yngre sonen är hemma och sjuk och vill ha sällskap. Får väl muta dem med lite smakprov på kakorna....

Här kommer lite mumsiga bilder på vad gästerna kan vänta sig att bli bjudna på. Det blev bland annat kokosformar med choklad, havrekakor, Leilas goda kolasnittar,farinkakor med nougat, dajmmuffins, mini dammsugare, rosa enkla maränger ,pudrade chockladkakor och napoleonhattar.

Ha en bra vecka

kram Tessan