tisdag 28 december 2010

Julfirande i dagarna tre


Hejsan! Jag hoppas att alla har haft en underbar julhelg tillsammans med nära och kära. Vår eget julfirande pågår under tre dagar då vi firar tillsammans med min pappa, hans fru och mina systrar med respektive, sedan blir det en dag med min mans släkt och sedan en dag med min mamma och två av mina systrar. Julhelgerna hos oss är det fullt upp med mycket åkande men också härliga besök då vi inte allesammans träffas så ofta. God mat, tomten, julklappsutdelning, dignande gottebord, dansa kring granen, glögg, ris a´la Malta, spela spel och allt annat som också hör julen till. Innan julaftonskvällen stressas det runt i affärer, på julavslutningar, det ska lagas mat och pyntas och fixas för att sedan fira jul. En av de bästa stunderna är den 23:e på kvällen när skinkan är ute ur ugnen och vi tar den första julsmörgåsen med lite julmust till. Det är i den stunden jag känner att nu är det jul! Några timmars sömn innan det blir julaftonsmorgon efter den sista paketinslagningen. Under granen när familjen vaknar på julaftonsmorgonen hänger strumporna vid kakelugnen och ett varsitt paket med någon ny snygg skjorta att sätta på sig ligger under granen. Sedan iväg efter frukosten till släkten med mannen som somnar under Kalle, god mat, sena kvällar, hem i säng för att sedan göra om en liknande resa dagen efter igen och igen... Ändå ÄLSKAR jag JULEN och kan uppleva en tomhet efteråt. När man är mitt upp i den och far runt inser man inte hur snabbt dessa tre dagar går och att det dröjer nu ett helt år till nästa gång... med det vill jag bara önska er alla en riktigt GOD FORTSÄTTNING och hoppas att ni nu passar på att njuta av stunderna med nära och kära och ev. lite ledighet.

kram

5 kommentarer:

the shed sa...

Hej Tessan, tack för dina fina ord om mitt skåp.
Visst är det skönt med ledighet, viktigt att umgås med familj och vänner. Nåyrshelgen är snart här, nu går det undan vill jag säga...bara ett par dagar kvar på det gamla året.

Kramis Tina

Vardagslyx sa...

Oj, så mycket jul vet jag inte om jag skulle orka med! Tyckte det var sååå skönt på juldagen när julafton var avklarad, även om vi hade en underbar jul!

Kram Pernilla

PictureBook sa...

Wunderbar

Huset vid ån sa...

Tack för titten inne hos mig...
Det låter som du haft en underbar jul!
Fina bilder!

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Kram Therese

Vardagslyx sa...

Gott Nytt år! *•♥♫.ღ•*•●♥

Ha ett härligt slut på året, så ses vi nästa år igen!

Kram Pernilla