tisdag 30 november 2010

Tjuvkika in i mitt nya skafferi

Hejsan alla goa vänner!

Hoppas att ni har haft en härlig första advent. Det är alltid något speciellt tycker jag med att tända det första ljuset och veta att snart är det jul. Här hemma går det sakta framåt med vår köksrenovering (allt tar så mycket längre tid än vad man hade räknat med). Det har varit försenade leveranser, det fattas 15 cm vägg för att kunna få upp ett skåp, letande efter den utlimata köksfläkten som passar vårt hus ventilationssystem och mycket mer. Lycka är nu att vi äntligen har ett köksbord som vi invigde med en god middag nu på första advent. Så skönt! Det andra lilla sidoprojektet som jag har haft kring köket är att skapa ett lantligt skafferi utav förrådet under trappan. Nu börjar det äntligen synas vad som är på gång där inne även om inte alla skafferi varor är på plats. Skafferiet kommer att innehålla torrvaror i vackra glasburkar från IB laursen, äggkorg med värmeljus i, krokbräda med grytlappar, bakhanddukar och längst in under trappen förvaring av skrymmande saker såsom toapapper,pantflaskor och allt annat som också behöver få en given plats där hemma. Genom detta projekt får vi nu mer köksskåp också eftersom inte ett av dessa behövs längre utgöra skafferi. Har drömt länge om att ha ett riktigt gammalt lantligt skafferi men bor man inte i en sekelskiftsvilla utan i ett radhus i utkanten av en stor stad är detta mitt alternativ. Så var så goda att kika in i mitt lantliga skafferi...


kram

3 kommentarer:

Marita sa...

Åh vilket fint skafferi du har gjort!!! Du har verligen lyckats få till det så att det känns som ett riktigt gammalt fint skafferi!!! Kommer att bli helt underbart när det är klart! Duktig du är!
kramisar, Marita

Vardagslyx sa...

Fint!!!
Hm... det är visst en regel har jag hört, att renovering alltid tar längre tid än man tror;-) Gäller här hemma med vårt badrum också och samma för grannen som gör om köket.

Kram Pernilla

perssontopdesign sa...

Hej Tessan! Kul att jag hittade din blogg. Det var via Design Country House blogg. Anna är kund hos oss. Ska bli intressant att följa ditt skafferi bygge :). Titta gärna in på vår blogg om du har lust.
topdesign.webblogg.se

Ha en fin dag // Lena