fredag 30 juli 2010

Brocante och Danmark

Hejsan! Nu börjar sommarens semester vankas mot sitt slut och på måndag drar jobbet igång igen. Lite småångest men man kan ju inte klaga över den härliga sommaren vi har haft. Har nyss kommit hem från en underbar vecka i vårt grannland Danmark. Hotellfrukost varje morgon och kvällsdopp i poolen, legoland och lalandia besök och lite inredning, jaa där skulle jag ha kunnat stannat längre. Vi har haft det toppen!
Gjorde ett besök till Brocante i Horsens och visst fanns det en del vackert men dock alldeles för dyrt och lite för "hard core" för min egen smak. Tycker mer om de danska märkena IB Laursen, Lisbeth Dalh, Rice osv som vi också hittade i mindre skalor. Ena dagen när vi var på väg mot Lalandia såg jag plötsligt en skylt där det stod brugskonst med ballonger vilket skapade en tvärnit med två bilar och så in på en grusväg med danska flaggor. Kom in på en liten gård där det fanns en liten butik med stängd dörr men som tur var kom det en kvinna ut från huset intill och öppnade för oss. Fick tag i några vackra zinkhus, askar, krukor etc från IB bl.a men det visade sig dock att butiken inte alls var öppen egentligen utan att ballongerna och flaggorna var uppsatta för familjens barnkalas denna dag. Stackars familj som fick avbryta kalaset för de galna svenskornas(syster o jag) jakt efter att hitta inredningsfynd:))

Vet dock att ni är många runt om i vårt land som älskar den franska stilen såhär bjuder jag på några bilder från butiken Brocante.

Ikväll avslutas semestertiderna med en god middag hos trevliga vänner och för en gång skull "barnfritt" vilket inte händer så ofta.Må så gott

kram2 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Åh, Danmark är härligt! Låter som en superbra semester!!
Kul att hitta till en sån där liten "hemmabutik", även om det var kalas på gång!

Ha det bra.

Kram Pernilla

Marita sa...

Fina bilder, men jag precis som du föredrar IB Lauresen och den stilen...tycker den är mjukare och passar mig bättre. Vad kul att hitta en mysig gårdsbutik! Härligt med små guldkorn här och där!!
kram, Marita