onsdag 21 oktober 2009

Förberedelsetid

Godkväll!

Jag vill absolut inte stressa er men vet ni att nu är det snart två månader kvar till jul. Julfreak som jag är börjar jag så smått redan längta. Själv älskar jag tiden före jul med pyntningen hemma, de första julblommorna, årets glögg och tända det 1:a ljuset...
Adventstiden är en riktig förberedelsetid men också en tid att njuta med familj och vänner. Finns det något härligare än att träffa sina vänner och grannar på en spontan liten glöggfest med lite goda tillbehör. Brukar bland annat göra ostkulor av tre sorters ost som rullas i pepparkakssmulor, mums!
Tända lite ljus och bara ha en mysig stund. Här kommer tips på hur du kan dekorera din egen advenstljusstake i år.

Må så gott



några härliga zinksiffror i 1-4



ett rött band att knyta om de stora blockljusen




ett sisalsnöre



med en liten madonna som dekoration runt ljusen



en bricka att ställa arrangemanget på och vips så har du en egen personlig adventsljustake hemma

kram tessan

5 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysiga tips.Älskar oxå december.Det blir så fint när alla människor tar fram stakarna och stjärnor i fönstret.Glöggfester och luciafest.Ja det är bara så himla mysigt.Men igår blev det årets första vita novemberkaktus Ilove it....Ha det gott och ha en underbar torsdag kramizar ~~~~RITA~~~~~.

becca sa...

Ja visst är det härligt att julen närmar sig, kul att börja planera allt pynt som man vill ha.
I kväll är det dax för mitt första party =), jag är lite nervös men det kommer att gå bra.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

Änglarnas hus sa...

Ja visst är adventstiden..om möjligt mysigare än själva julen...själv har jag köpt ett avlångt zinkfat, blockljus och siffror att göra årets arrangemang av..tillkommer nog lite mossa också ;)..
Ha det gott!
Kramis Sanne

Nilla Q sa...

Bra att få en liten påminnelse om att tiden går! Tänker alltid att jag ska fixa så mycket, men helt plötsligt är det december och jag hinner inte riktigt med... Får se om jag lyckas bättre i år :)

// Pernilla

Myrrabutiken sa...

Ohhh va mysigt, jag älskar JUL o blir icke stressad. Mn ska bara var ute i god tid med det man vill göra, dona o greja, ha d gotti!Kramar Jenny