söndag 3 januari 2010

Årskrönikan del 2

Godkväll! Idag har vi börjat lägga in golv i sonens rum och nu inväntar vi döskalle tapeterna som förhoppningsvis kommer denna vecka. Det svåraste med att inreda barnens rum är att jag har en bild klar i huvudet hur det kommer att bli men sedan gäller det att komma överens med en envis sexåring. Det är inte alltid våra bilder överensstämmer så det gäller att diskutera, förhandla och mötas på mitten...

Nu fortsätter min årskrönika...
Augusti-månadaden då värmen, humöret och blommorna är på topp. Startade arbetet med en ny fantastisk kollega efter en lång härlig sommarledighet. Vi målade om vårt sovrum till....vitt! Från att ha varit i en mild gul färg. Månaden avslutades med mitt första besök någonsin (min inte det sista!) på den helt outstanding Fomexmässan i Stockholm. En upplevelse utöver det vanliga!
I september planterade vi vårt första äppelträd som var så litet och sött. Visningarna satte fart och suget var stort på härlig heminredning och vackra saker.
Den underbara boken som vi alla inredningstokiga hade gått och väntat på kom äntligen...
Oktober och november är månader då mörkret kom (och jag är ingen större fanatiker av mörkret) även om vi kunde tända massor av mysiga ljus inne.Nä då är december en mycket roligare månad som jag längtar till och älskar. Går och njuter hela december och älskar att göra godis, baka småkakorna, handla in julklapparna och pynta. Årets stora decemberprojekt var att vi skulle hinna måla om den nya blocket skänken som vi hade köpt in (phu, men vi hann...tack min älskling!)jag gick också och vann här på bloggen ett otroligt vackert halsband (Tack Marie!) och hann också vika pappersänglarna till granen som blev årets julpynt. Granen är en historia för sig...Dagen före julafton gav vi oss iväg för att köpa oss en julegran men tji fick vi när de var slut överallt utom några stackare där bara stammen var kvar. På fjärde stället fanns det några stackare som var gratis (ni kan tänka er hur de såg ut) och så denna som min man kramaktigt höll i medan det stod andra spekulanter på den.Allt medans jag surade och kände mig som Lotta på bråkmakargatan som kanske inte skulle få en gran till jul. Så inte blev det någon piff och puff gran förra året men den duger iallafall Nyårslöftet är att 2010 ska jag köpa gran 1 vecka före jul!kram tessan

3 kommentarer:

Marita sa...

Vackra bilder du visar! Nog kan det vara svårt att hitta den perfekta granen allt...men vi har ett perfekt ställe som vi hämtar våran gran på - vinden! Nej då, det växer inte granar på vår vind, vi har en plastgran som tas fram lagom till jul och som förvisas tillbaka till vinden när vi ledsnat på pyntet! Inte så mysigt kanske, men praktiskt! Man kan till och med böja till grenarna så att de passar ens behov!
kram, Marita

Vardagslyx sa...

Oj, då måste vi haft tur! Vi köpte granen dagen innan julafton. Jag var rädd att vi inte skulle hitta någon, men det fanns gott om dem!

Kram Pernilla

NataljaOblanskaja sa...

Bilderna från Formexmässan var riktigt inspirerande.
Hade gärna vunnit där snygga halsbandet själv.
Camilla