fredag 27 november 2009

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt...


Hej! Nu börjar det bli dags för julpyntningen här hemma, ohhh så roligt det är. Älskar denna tid på året! Idag kommer de första bilderna från vårt hem i adventstid. För här ska det pyntas och fixas under dagen. I år blir det en bas med det vita och inslag av röd-rutigt och lite gammeldags jul. Granen är redan planerad att bli dekorerad i vitt med lite fattigmanssilver. Har planer på att göra pappersänglar med gamla bokmärken som jag har tänkt till gran dekorationen.

Hela adventsdikten i sin helhet är följande:

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att få fira första advent

Ha en riktigt härlig 1:a advent

PS! Tack till alla som hittils ha velat varit med i utlottningen av lite julpriser, än så finns chansen kvar. Utlottningen håller på tom nu på söndag.

kram tessan
söndag 22 november 2009

Fint till advent

Hej! Hur har ni det i novembermörkret? Skönt att det snart är advent och att ljuset då kommer till oss i form av ljustakar i fönstrena och tända ljus inne.
Längtar efter julbaket, godiset, glöggen, pepparkakorna och alla de andra juldofterna och smakerna.
Har sett att ute i vår bloggvärld så har julen kommit stort men själv har jag inte hunit längre än till planeringsstadiet. Är ute för fullt hos alla underbara värdinnor och deras gäster och har partyn. Så roligt att det uppskattas så mycket och att ni älskar vårt julsortiment. Än så kommer det nyheter in hela tiden så gå in regelbundet i webbutiken så att du inte missar något. Sista beställningsdag för att få varorna till jul är den 15 december så än hinner du.
Om du ser något du önskar eller vill ge bort i julklapp så hör av dig. Bjuder idag på lite adventsstämmning med Nordljusfeeling.

PS! Glöm inte min lilla utlottning som pågår till och med 1:a advent.

kram tessanonsdag 18 november 2009

Utlottning!!!!!

Hejsan! Här kommer den utlovade utlottningen för mina första 1000(!) besökare här på bloggen. Ni är helt underbara! Tack så mycket för alla era härliga kommentarer, det värmer mycket. Det blir tre små vinster som alla kommer från den underbara butiken Nordljus- där kan du finna allt för dig och ditt hem.Tävlingsfrågan är; Vad önskar du att tomten har med sig i ditt paket under granen i år?

1 lott= 1 kommentar

2 lotter= länka till detta inlägg

Tävlingen håller på till och med den 1 advent (söndagen den 29 november)


I vinstpotten finns följande;

1:a pris Ett organiskt te
2:a pris En liten zinkskylt
3:e pris En härlig juldisktrasa

kram tessan

tisdag 10 november 2009Hejsan! Jag tackar och bockar det allra ödmjukaste inför att jag nu har haft mina första 1000 besökare här på bloggen. Kunde väl aldrig tro att det skulle vara så otroligt roligt och inspirerande att ha en egen blogg. Ni är helt fantastiska! Vad kul att ni också vill titta in lite då och då här hos mig, era kommentarer värmer mitt hjärta så gott. Detta måste vi fira... med en liten utlottning som kommer inom en snar framtid. Så håll utkik här!

Bjuder er idag på ett litet stilleben på ett vitt ljusfat. Lite julkänsla fast det kanske är lite för tidigt men guud så jag längtar efter att få börja julpynta.
Min underbara och goa vän och jag satt och prata julideér, pyssel och glögg igårkväll över en kopp kaffe. Så mysigt!
Har också börjat alla inköp av årets jultidningar, Drömhem, Allers, Allt i hemmet julspecial men längtar såklart mest efter Jeanne de arc (hennes julbok från förra året har också redan hunnit åka fram på bordet).

Må så gott!

kram tessan

lördag 7 november 2009

Premiär!!!

Halloj!

Idag är det premiär för Nordljus "nya" webshop med fina erbjudanden och massor av nyheter från bl.a Miljögården, Lisbeth Dalh, ZIZ, Björgs mfl.
Mängder av vackra saker inför julen. Tips på julklappar mm.
Nu har du också möjligheten att enkelt beställa via mig direkt hem till dig.
Såhär gör du; Maila mig på theres.nordljushome@hotmail.com vad du önskar, sätt in pengarna på mitt konto så skickas varorna direkt hem till dig inom ca 2 veckor. Detta kanonerbjudande gäller endast i 7 dagar så passa på att redan nu börja inhandla årets julklappar till släkt och vänner.
Bilderna som visas idag är lite av de nyheter som just nu finns i webshopen.

ha en trevlig helg /kram tessan
onsdag 4 november 2009

Snö i luften och smycken i vintriga färger

Hejsan! Idag har det inte varit en dag som andra. Idag har det varit en dag som försvann snabbt. Kanske känner ni igen er i att ibland planerar man och tror att man ska hinna med så mycket och så Tjoff! så försvann dagen. Inget blev som man hade tänkt sig, inga av planerna genomfördes och plötsligt hade kvällen kommit. Vad hände?
Det började redan igår...
Efter arbetet skulle vi iväg för att ta vaccinet mot inluensan och när vi kom dit var det fullt med människor, ca 1 timmes väntetid sa de som blev till 2, springa till närmast kiosk för att fylla på barnens fickor med lite gott. Kvällen slutade med en trött familj som intog pizza på vägen hem och så var den kvällen nästintill slut. Idag hade den ena sonen värk i huvudet mm och blev hemma. Den andra gick till skolan men var helt ur gängorna när han kom hem och jag själv då har inte hunnit någonting vettigt känns det som, dagen bara försvann och känner mig matt och trött.
MEN ändå känns det skönt att nu är det gjort och att det räckte till oss (vi var ner redan i måndags men då var vaccinet slut).
Så egentligen kanske det inte gör så mycket att en dag Tjoff försvann i det sammnhanget kring vad som sker i världen just nu. Livet kanske ska just vara så enkelt att man tar en dag i taget, försöker stanna upp, vara glad och nöjd för det lilla i allt det stora. SO WHAT! att en dag försvann det kommer ju en ny morgondag...

Visar idag lite bilder på Våga smyckena jag har med ut på mina visningar. Våga är väldigt prisvärda, snygga och populära.
Här är några av storsäljarna på partyna.
Vitt enkelradigt armband 89:-, Grått armband med stora pärlor 269:-, berlockhjärta i silverfärg 49:-, Fe´s klocka Greta 429:- (band tillkommer).

kram tessan

måndag 2 november 2009

Nu är det november

Hej min kära vänner! Nu märks det verkligen att det har blivit november. Snart finns inte enda löv kvar på träden, det blåser snålblåst ute och vi kryper in och tänder ljus. November för mig är förenat med mörker, regn och blåst och just nu händer det inte så mycket utan jag tror att de flesta har redan börjat längtat så smått efter adventstiden och stunden då ljuset kommer tillbaka i form av adventsljusstakar och snö. Idag tänkte jag visa lite bilder från underbara Lisbeth Dalh som har mycket vackert i sitt sortiment.


nu när det är november behöver vi få krypa in och tända många ljus

ett vackert paraply att ha med sig när det regnar


och en varm, mysig mössa på vårt huvud


en värmande capé runt våra axlar när det blåser

alla dessa vackra november inspirationstips finns att beställa
hos mig från Lisbeth Dalh. Bilderna kommer från Nordljus.

Ha en riktigt härlig vecka och blås inte bort...

kram tessan